Alles over nappaleer | Hoog op leer

Volgens Webster’s woordenboek wordt Napa Leather gedefinieerd als een zacht, soepel leer geproduceerd, in het bijzonder. van schapenvacht, door te tawing.

Wel, ik zou er nog wat aan toe willen voegen.

Napa-leer, of kortweg napa, is een zacht, glad leer gemaakt van de huid van verschillende dieren (anilineleer, semi-anilineleer). Het is een zijdezacht volnerf leer.

Napa-leer werd voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar leer van handschoenen en kleding en werd genoemd naar de Napa Valley in Californië. Dit leer stond bekend om zijn zijdezachte zachtheid en soepelheid.

Zoals je kunt zien, is het gemaakt van volnerfleer en kan het afkomstig zijn van elk dier. Kalveren, lammeren en geitenbokjes zijn de meest voorkomende bronnen.

Wat is nappaleer?

Emanuel Manasse ontwikkelde het Napa-leer toen hij in 1875 werkte bij de Sawyer Tanning Company in Napa, Californië.

Ik heb de ideale analogie bedacht voor nappaleer. Het is net Brownie of the Leathers. Het is zacht en glad, met een zijdeachtige textuur die me doet denken aan een chocoladeganache over brownies.

In leerterminologie verwijst nappaleer naar elke soort runder- of schapenleer met een gladde hand, een bijzonder zachte tempering en een dunne dikte. De afwerking die dit type leer onderscheidt, is meestal niet-bedekkend (puur aniline of semi-aniline), wat inhoudt dat het in de overgrote meerderheid van de gevallen leer van hoge kwaliteit is, omdat de afwerking geen onvolkomenheden in de dermis kan “verbergen”. .

Hoe wordt nappaleer gemaakt?

De procedure genaamd looien maakt nappaleer. Het bruinen bestaat uit maximaal 25 fasen en kan variëren van dagen tot maanden, afhankelijk van de gebruikte techniek. Napa-leer wordt vaak gelooid met chroomlooiing, wat slechts een paar dagen duurt. Het looien van chroom staat bekend om het genereren van soepel en flexibel leer.

Chroomlooiing zorgt ook voor leersoorten die behoorlijk goed zijn qua schaduw en kleur. Dit zorgt voor een zeer aantrekkelijk, soepel leer dat geschikt is voor een verscheidenheid aan leersoorten, waaronder handtassen, gidsen, tassen, portefeuilles en vele fijne leerproducten en persoonlijke accessoires. In tal van kleuren zal Napa-leer zowel fysiek soepel als esthetisch indrukwekkend zijn.

Wat voor soort producten zijn er gemaakt van nappaleer?

Vanwege de zachtere en gladdere eigenschappen van nappaleer, denken veel autobezitters dat dit soort leer uitstekend geschikt is voor autostoelen, omdat het een zacht, boterachtig oppervlak heeft. Autostoeltjes van nappaleer in het algemeen worden verondersteld langer mee te gaan en gemakkelijker vast te houden. Ze bieden de auto ook een superieur en luxer ontwerp, waar veel kieskeurige autokopers naar verlangen.

Voor meubelbekleding, kleding zoals jassen en handschoenen, portefeuilles, aktetassen, handtassen, tassen en stokken, en zware lederwaren, waaronder holsters en gereedschapsriemen, is dit product ook zeer populair.

Nappaleder voor tassen.

Nappaleder

Omdat we het al gehad hebben over de zachtheid van nappaleer. Ik zal jullie niet vervelen.

Toch is nappaleer door zijn gladheid en zachtheid een prachtig materiaal voor tassen. Het heeft een unieke glans waardoor het regelmatig kan worden gebruikt. Het is sterk en gaat lang mee, dus hard omgaan met de tas is geen probleem.

Zoals eerder gezegd, is het leer ongelooflijk flexibel en buigzaam. Het kreukt niet en is niet zo hard als andere leersoorten. Goed nieuws: je hoeft je geen zorgen meer te maken over kreukels tijdens het opvouwen van je bagage in het bagagevak!

Het leer heeft een gave topnerf. Hierdoor is het meer “ademend” en houdt het geen vocht vast. Maak je dus geen zorgen over het meenemen van de tas op een regenachtige dag. Het is beschermd met een natuurlijke waterdichte hoes.

In de loop van de tijd ontwikkelt het leer vaak een patina dat het uiterlijk verbetert. Daarom heb je een moderne en toch vintage tas in huis!

Hoe verzorg je nappaleer?

Het reinigen van nappaleer is vergelijkbaar met het reinigen van andere leersoorten. Leer is een moeilijk schoon te maken materiaal, dus je moet je bewust zijn van de do’s en don’ts.

Het is van cruciaal belang om een ​​vlektest uit te voeren voordat u het hele leer reinigt. Test in het algemeen een klein gebied om te bevestigen dat de leerreiniger die u gebruikt het leer niet aantast. U kunt de rest van het leer schoonmaken nadat u ervoor heeft gezorgd dat het veilig is.

Reinig het leer met een pluisvrije doek die licht is bevochtigd. Let op hoe nat de handdoek is. Als het te vochtig is, kan het leer verkleuren. Als het te droog is, zal het het vuil, stof of vuil niet verwijderen. Hoewel dit waarschijnlijker is als het leer is gekleurd met een in water oplosbare kleurstof. Neem het licht op wanneer u het over het oppervlak wrijft. Een deel van het vocht kan aan de lucht van het oppervlak drogen, maar om voorzichtig te zijn, moet u het droogvegen.

U kunt een leerreiniger gebruiken als het vuil, het vuil of de vlek moeilijk te verwijderen is met gewoon water. U kunt op zoek gaan naar reinigingsmiddelen en zeep die zijn ontworpen om leer schoon te maken, zoals Nappa.


Seo Singh
Seo Singh

Auteur

Karan Singh, ook bekend als Seo Singh, is een podcaster, contentmarketeer en SEO-consultant met meer dan 10 jaar ervaring. Hij runt ook een contentmarketingbureau en investeert actief in sportscholen, salons en e-commercewinkels. Bekijk meer op https://seosingh.in/laat een reactie achter

ceditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Lvcmaastricht
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart