Alles over het afpellen van leer (uitgelegd!)

Waarom schilfert leer?

Echt leer van hoge kwaliteit mag niet loslaten als u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en de juiste materialen gebruikt om het te onderhouden. Ondanks wat het label beweert, zijn veel leren items niet volledig van echt leer gemaakt. Als je leer afbladdert, is dat zeker te wijten aan het feit dat het een gebonden materiaal is met een synthetische bekleding op het oppervlak.

Als echt leer goed wordt verzorgd, kan het tientallen jaren meegaan, gracieus verouderen en een patina krijgen. Omdat echt leer is gemaakt van dierenhuid, moet het worden verzorgd en vochtig worden gehouden – als het uitdroogt, zal het splijten en afbladderen. Gebruik regelmatig een geschikte reiniging en/of conditioner om het leer gehydrateerd te houden. Houd ook de luchtvochtigheid in de buurt in de gaten, omdat een te lage luchtvochtigheid ervoor zorgt dat het leer vocht verliest en broos wordt.

Bijna altijd wordt het barsten veroorzaakt door de afwerking of sealer op het oppervlak, in plaats van door het leer zelf. Het gebruik van de verkeerde reinigingsoplossingen, zoals die met oplosmiddelen en chemicaliën, kan ertoe leiden dat het leer loslaat. Zelfs babydoekjes kunnen schadelijk zijn omdat de chemicaliën erin degraderen en de toplaag van het leer wegwrijven, dus hoewel ze goed zijn voor baby’s, zijn ze niet geschikt voor leer.

Gebonden leer

Gebonden leer peeling

“Bonded” leer is een synthetisch bekledingsmateriaal gemaakt van dierenhuid. In wezen nemen ze echte leerresten, verpletteren ze tot pulp en lijmen ze vervolgens aan elkaar. Er zijn geen normen met betrekking tot hoeveel leer (of welke soort) aanwezig moet zijn om in aanmerking te komen voor het merk “Echt leer” op geïmporteerde artikelen, vanwege lobbyen in plaats van enthousiastelingen.

Helaas kopen veel mensen lederen artikelen in de veronderstelling dat het echt is, terwijl het in feite een gebonden stof is. Deze producten breken en vervellen uiteindelijk. Deze peeling en schilfering is onaantrekkelijk en helaas zijn er geen effectieve behandelingen. Er zijn echter een paar opties op de markt.

Wat zijn enkele van de redenen voor het afpellen van leer?

We zijn af en toe verbijsterd over de reden waarom onze leren accessoires beginnen af ​​te schilferen. Het wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Dit kan te wijten zijn aan de reinigingschemicaliën die we gebruiken, of aan de kwaliteit van het leer! Elk argument wordt in de volgende paragrafen uitgebreid toegelicht.

We gaan ervan uit dat het “leer” barst wanneer we een barst in onze leren tas detecteren. De sealer op het leeroppervlak, in plaats van het leer zelf, is vaak de oorzaak van scheuren. Wat is de schuld? Schoonmaakartikelen die bijvoorbeeld alcohol en oplosmiddelen bevatten, kunnen de boosdoener zijn. Bij het schoonmaken van onze leren tassen kunnen we bijvoorbeeld ontsmettingsalcohol gebruiken. Hoewel ontsmettingsalcohol een effectieve techniek is om ziektekiemen van onze huid te verwijderen, is het behoorlijk schadelijk voor onze leren artikelen. Bedenk dus goed wat je de volgende keer gaat gebruiken om je leren tas schoon te maken!

Sommige van onze leren accessoires zijn niet helemaal wat we dachten dat ze waren. Sommige zijn in werkelijkheid van lage kwaliteit. Leer van slechte kwaliteit, zoals gebonden leer, is gevoelig voor afbladderen. Bonded leer is een hybride van echt en synthetisch leer. Fabrikanten verpletteren afgedankte stukken tot pulp en lijmen het vervolgens allemaal samen met een polyurethaan (PU) overlay. Gebonden leer is een goedkope optie die vaak wordt gebruikt in stoffering. Helaas mist het de soepelheid van echt leer en laat het gemakkelijk los.

Synthetisch leer wordt ook vaak gebruikt als goedkope vervanging voor onder andere leren accessoires, schoenen en portemonnees. Ondanks dat het minder duur is, is het een van de gemakkelijkst te pellen leerstoffen. Het is samengesteld uit synthetische materialen zoals PU of PVC. Het splijt snel, net als gebonden leer, vanwege de lage kwaliteit.

Hoe voorkom je dat leer van je producten afbladdert?

Leer Zorgen Voor Peeling

Kunstleer is een materiaal op petroleumbasis. Hoewel het gebruik van omstandigheden het onvermijdelijke kan uitstellen, blijft het een feit dat plastic achteruitgaat. Het is belangrijk op te merken dat ik degraderen heb gezegd, wat niet hetzelfde is als composteren of op welke manier dan ook terugkeren naar de natuur. Als gevolg hiervan zullen barsten en afbladderen optreden en niet worden hersteld. U zult eindigen met een product dat onaantrekkelijk is. Erger nog, nepstoffen zijn slechte isolatoren, wat betekent dat je jas je niet warm houdt. Het ziet er vreselijk uit en presteert slecht. Dit is het me niet waard.

Deze deeltjes vallen uiteen in microdeeltjes en komen terecht in gebieden waar ze niet thuishoren. Dit omvat meren, beken en oceanen, evenals, helaas, je longen.

Praktijken om voor uw lederen producten te zorgen.

Volnerfleer is samengesteld uit dierenhuid en moet regelmatig worden gehydrateerd en onderhouden om soepel en duurzaam te zijn. Het is ook noodzakelijk om het regelmatig schoon te maken om vuilophoping op het materiaal te voorkomen. Hier volgen enkele suggesties voor leerverzorging:

  • Reinig het leer met een microvezeldoek of een zachte borstel.
  • Leer moet regelmatig aan de lucht worden gedroogd.
  • Nat leer moet zo snel mogelijk droog gedept worden.
  • Vermijd bij het drogen van leer kunstmatige hitte. Laat op natuurlijke wijze aan de lucht drogen.
  • Vermijd indien mogelijk dat het leer nat wordt.
  • Breng een leerconditioner of natuurlijke leerlotion aan om het leer soepel te houden.
  • Leer mag niet in een machine worden gewassen.

Bij goed onderhoud schilfert echt leer niet snel en rijpt het heerlijk!

Vervellen producten van echt leer?

Leer van superieure kwaliteit breekt of schilfert niet gemakkelijk. In tegenstelling tot leer van lage kwaliteit, rijpt het zelfs gracieus na verloop van tijd. Om de meeste waarde uit ons leer te halen, moeten we onszelf informeren over de stof en de kwaliteit waaruit het is samengesteld. Bij High On Leather gebruiken we uitsluitend volnerfleer van de beste leveranciers in de branche. Om een ​​lange levensduur en sterkte te garanderen, wordt het leer dat we in onze producten gebruiken, behandeld met behulp van unieke methoden en hoogwaardige wassen.

Wat voor soort leer pelt nooit?

Leer dat nooit schilfert

Bij goed onderhoud schilfert echt leer niet snel en rijpt het heerlijk! Het is een voorrecht om een ​​stuk leer te bezitten. Volnerf leer is prijzig, maar het geeft je veel waar voor je geld. Controleer de kwaliteit van een leren item de volgende keer dat je er een koopt!

Uiteindelijk is het van cruciaal belang om uw leer te conserveren zodat het nat en soepel blijft door de juiste oplossingen voor uw artikel te gebruiken. Relatief weinig leer en materialen barsten of schilferen niet en verbeteren het uiterlijk na verloop van tijd, terwijl leer en materialen van hogere kwaliteit niet dezelfde levensduur en robuustheid hebben.

Bij Hoog op leer, zorgen we ervoor dat we volnerf kwaliteitsleer gebruiken, ondanks het soort dierenhuid dat we gebruiken. We zijn zelfs van mening dat elk leer zijn eigen soort kenmerken heeft en de premium kwaliteit daarvan gebruikt.

Bekijk volnerf lederen tassen op Hoog op leer.

Seo Singh
Seo Singh

Auteur

Karan Singh, ook bekend als Seo Singh, is een podcaster, contentmarketeer en SEO-consultant met meer dan 10 jaar ervaring. Hij runt ook een contentmarketingbureau en investeert actief in sportscholen, salons en e-commercewinkels. Bekijk meer op https://seosingh.in/laat een reactie achter

ceditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Lvcmaastricht
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart