Alles over nubuckleer | Hoog op leer

Misschien heb je er wel eens van gehoord; misschien heb je dat niet. Als u niet bekend bent met leer, kunt u Nubuckleer verwarren met iets soortgelijks, zoals suède. Verschillende leersoorten hebben daarentegen verschillende eigenschappen en attributen. Nubuckleer is daar een uitstekend voorbeeld van. Laten we meer te weten komen over nubuckleer en hoe het verschilt van andere leersoorten zoals suède. We zullen ook leren over de toepassingen en hoe leer schoon te maken. Lees verder om meer te weten te komen over dit intrigerende leer.

Wat is nubuckleer?

Nubuckleer is een leersoort die kan worden gebruikt voor het maken van een breed scala aan lederwaren. Het is een fantastisch leer dat over het algemeen van goede kwaliteit is. De kwaliteit en kenmerken zijn een mix van fijnere eigenschappen van verschillende soorten leer. Het nubuckleer heeft een fantastische uitstraling en voelt nog beter aan.

Als je niet bekend bent met nubuckleer, wil je misschien eens kijken naar suède. Suède en nubuckleer hebben een vergelijkbaar uiterlijk en gevoel. Ze verschillen echter op bepaalde manieren, zoals duurzaamheid. Doordat het is afgeleid van de buitenzijde of buitenste laag van de leerhuid, is nubuck aanzienlijk duurzamer. Dit is de kant die over het algemeen sterker en duurzamer is.

Verder wordt nubuck gemaakt van de bovenste nerflaag van de huid, waardoor het een hoogwaardig leer is. Chroomkleurig leer en plantaardig leer zijn nog twee leersoorten die vergelijkbaar zijn met nubuck.

Nubuckleer is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De gebruikelijke toepassingen waren leren kleding en andere persoonlijke spullen. Deze fantastische stof is typisch te vinden op nubuck laarzen en leren schoenen. Ze zijn ook te vinden in jassen, handschoenen en andere persoonlijke spullen.

Welke producten zijn gemaakt van nubuckleer?

Schoenen, jassen, karren, portemonnees, reistassen, aktetassen, meubels en nog veel meer producten worden gebruikt voor Nubuck. Het wordt meestal gebruikt voor schoenen zoals laarzen en schoenen. Rekening houdend met zijn verleden als aristocraat en stijlfiguur, is het ideaal voor zowel luxe artikelen als voor minder unieke goederen.

Nubuckleer versus volnerfleer?

Sommige leersoorten zijn gepolijst en vastgemaakt voor een gladde, pluizige afwerking. Het nubuck is een splitleer dat aan de binnenkant van de huid naast de huid van het dier gepolijst is. Nubuck is top-grain leer gepolijst aan de buitenkant, de kant van de huid waar de haren van het dier zich ontwikkelden. Het kan ook worden gemaakt van leer met volnerf. Omdat nubuck is gemaakt van de harde buitenlaag van de huid, is het duurzamer dan suède.

Leer wordt tijdens het productieproces vaak verdeeld in verschillende lagen. Het schuim van de hoogste korrel, dat de natuurlijke nerf van de huid behoudt en wordt gebruikt in goederen van hogere kwaliteit, is de buitenste laag. In goedkopere goederen zijn de binnenlagen vaak gebosseleerd met een kunstmatig korrel uiterlijk. Volnerfleer wordt geproduceerd uit een enkele laag huid die niet is verdeeld. Het behoudt het oorspronkelijke nerfpatroon van de huid en is stevig en duurzaam.

Nubuckleer versus suède?

Nubuck is, net als normaal leer, een zacht leer dat wordt gemaakt van de bovenste nerf van de dierenhuid. Om een ​​gepolijste look te krijgen, wordt het nubuck geschuurd. Suède is goedkoper dan nubuckleer. Nubuck wordt vaak gemaakt van koeienhuid, hoewel suède gemaakt kan worden van koeienhuid, maar minder populair is omdat koeienhuid een ruwe textuur geeft.

Nubuck is dikker en duurzamer dan suède. Zowel nubuck als suède zijn niet inherent waterdicht, maar ze kunnen thuis of door de maker worden behandeld om dit meer te worden.

Is nubuckleer waterdicht?

Nubuck is een gepolijste en geschuurde versie van volnerfleer, dus het behoudt enkele van dezelfde waterbestendige eigenschappen als volnerfleer, zoals het vermogen om kleine spatten te weerstaan. Het moet echter zo droog mogelijk worden gehouden, omdat langdurige of regelmatige blootstelling aan water onomkeerbare schade kan veroorzaken.

Hoe nubuckleer beschermen en verzorgen?

Nubuckleer moet goed worden gereinigd door een leerreinigingsexpert voor optimaal onderhoud, maar er zijn bepaalde technieken en methoden voor thuisverzorging die u kunt gebruiken om nubuckleer er goed uit te laten zien.

  • Voorkom dat nubuckleer nat wordt. Water zal het materiaal vernietigen terwijl het absorberend blijft, en de schade is onomkeerbaar.
  • Gebruik een suèdeborstel met messing of nylon borstelharen of een tandenborstel om de frisheid van het dutje te behouden. Om vlekken van nubuckleer te verwijderen is een suède gum een ​​handig hulpmiddel. Er zijn ook speciale suèdebehandelingen beschikbaar om de stof waterdicht te maken. Voordat u deze behandelingen gebruikt, is het belangrijk om uw nubuckleer schoon te maken.
  • Gebruik talkpoeder om een ​​vochtige vlek te genezen. Witte azijn kan worden gebruikt om een ​​opgedroogde verkleuring te verwijderen.

Hoe duurzaam is nubuckleer?

Nubuckleer is duurzamer dan suède, maar minder dan sommige andere vormen van harder leermateriaal. Houd het schoon en droog om vlekken te voorkomen en stel het niet bloot aan veel modder en vuil. Nubuckleer gaat, mits goed verzorgd, vele jaren mee!


Seo Singh
Seo Singh

Auteur

Karan Singh, ook bekend als Seo Singh, is een podcaster, contentmarketeer en SEO-consultant met meer dan 10 jaar ervaring. Hij runt ook een contentmarketingbureau en investeert actief in sportscholen, salons en e-commercewinkels. Bekijk meer op https://seosingh.in/laat een reactie achter

ceditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Lvcmaastricht
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart